С дъх на живот

Начало /  / За Огняново

За Огняново

В България не всички села са изоставени и скрити от хорски поглед. Така е Огняново - България не е от онези малки изоставени селца, които са скрити от хорските погледи. Само на 12 км. от гр. Гоце Делчев и на 40 км. от Банско, селото е с население над хиляда души, но това не е най-важното. 

Огняново - България е известно с минералната вода, която действа благоприятно на различни заболявания. „Мирото”, както е по-известен минералният извор в Огняново - България, му печели слава като балнеоложки център. А непосредствено до село Огняново - България има и други минерални извори. Минералните извори на Огняново са подходящи за балнеологични процедури при проблеми на опорно-двигателния апарат, дихателната и храносмилателната системи, нервни и гинекологични заболявания и други.

С дъх на живот. Огняново - България. За Огнянова - България.

Чували сме за полезните свойства на минералната вода в България, а в Огняново тя не липсва. Мнозина смятат, че  това е достатъчна причина, за да изберат селото за едно уикенд бягство. Това курортното селище - Огняново притежава и други качества, които биха превърнали ваканцията ни в истинска пълноценна почивка. И така ето ни на почивка в Огняново - България.

Аромат на Акации.Нежен и свеж  аромат на акации се носи из цялото село Огняново, което прави атмосферата зареждаща с енергия, а самите цъфтящи акациеви насаждения само допълват красотата на заобикалящата природа.  Огняново е заобиколено от приказните Пирин и Родопи, навсякъде може да видите обгърнати в зеленина хълмове и величествени върхове. Имате възможност за разходки и излети  безбройни, а преминаващата река Канина внася прохлада. Огняново - България е в близост до  Гоце Делчев и Банско, което го прави  много подходящо за различни видове туризъм – може бързо да достигнете до интересните забележителности и атракции в градовете, а в същото време да почивате на тихо и спокойно място. Около Огняново са открити интересни находки. Например в местността Грамадите са разкрити следи от средновековно селище, а в местността Градец са намерени останки от наблюдателна кула.  Зеленина, лек ветрец, минерална вода и полъх на нежен аромат.Село Огняново предлага всичко, от което се нуждаем за приятно изкарване на почивните дни.